Srednja gostinska in turistična šola, vpis v šolo gostinstvo, natakar, kuhar, gastronom hotelir, farmacevtski tehnik Vpis | sgtsr
04 5370-600 info@sgtsr.si

Vpis

Prepričani smo, da smo ena tistih slovenskih srednjih šol, ki svojim dijakom in dijakinjam ponuja vsa potrebna znanja in spretnosti, ki jih bodo lahko uporabili v vsakdanjem življenju ter na iskanih, raznovrstnih, pestrih in inovativnih delovnih mestih v gostinstvu, turizmu, kozmetiki in farmaciji; če pa bodo želeli nadaljevati šolanje na višjih in visokih šolah, bodo imeli vsa potrebna znanja za uspešen študij.

Imamo 3 temelje, na katerih sloni naša uspešnost:
– sodobno opremljene učilnice,
– sposobne, stroge in srčne učitelje,
– izobraževalne programe za poklice prihodnosti.

 

IZOBRAŽEVALNI PROGRAMI:

  1. Program: POMOČNIK V BIOTEHNIKI IN OSKRBI (NPI)
    Poklic: POMOČNIK V BIOTEHNIKI IN OSKRBI
    (2-letni program nižjega poklicnega izobraževanja)
  1. Program: GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE (SPI)
    Poklic: GASTRONOM HOTELIR
    (3-letni program srednjega poklicnega izobraževanja)
    usmeritev KUHARSTVO ali STREŽBA
  1. Program: GASTRONOMIJA IN TURIZEM (SSI)
    Poklic: GASTRONOMSKO-TURISTIČNI TEHNIK
    (4-letni program srednjega strokovnega izobraževanja)
    usmeritev GOSTINSTVO (kuharstvo in strežba) ali TURIZEM
  1. Program/poklic KOZMETIČNI TEHNIK (SSI)
    Poklic: KOZMETIČNI TEHNIK
    (4-letni program srednjega strokovnega izobraževanja)
  1. Program: FARMACEVTSKI TEHNIK (SSI)
    Poklic: FARMACEVTSKI TEHNIK
    (4-letni program srednjega strokovnega izobraževanja)
  1. Program: GASTRONOMIJA (PTI)
    Poklic: GASTRONOMSKI TEHNIK
    (2-letni program poklicno-tehniškega izobraževanja)

POGOJI ZA VPIS:
Za program pod točko 1.: izpolnjena osnovnošolska obveznost in končan najmanj 7. razred OŠ oziroma končana OŠ po prilagojenem izobraževalnem programu.
Za programe pod točko 2., 3., 4. in 5.: uspešno končana osnovna šola ali program nižjega poklicnega izobraževanja.
Za program pod točko 6.: že pridobljen ustrezen naziv srednje poklicne izobrazbe: gastronom hotelir, kuhar, natakar, kuhar-natakar, oskrbnik, kmetovalka-gospodinja, pek, slaščičar, slaščičar-konditor.

Svoja vprašanja lahko pošljete na elektronski naslov šole (info@sgtsr.si), lahko nas pokličete po telefonu (04 5370 600) ali pa nas preprosto obiščete in spoznate ustvarjalni utrip naše šole. Vabljeni!

Rokovnik za vpis
Merila za vpis v programe z omejitvijo vpisa
Tabela za izračun točk
Prijava za vpis v začetni letnik srednje šole
Obrazec za prenos prijavnice
Štipendije
Predstavitev šole za vpis 2024-25
Predstavitev šole za vpis 2024-25 ppt

Dostopnost