Srednja gostinska in turistična šola, vpis v šolo gostinstvo, natakar, kuhar, gastronom hotelir, farmacevtski tehnik Projektni teden | sgtsr
04 5370-600 info@sgtsr.si

   

           

V torek, 18.10.2022 je bil za dijake programa kozmetični tehnik prav poseben dan. V okviru projektnega tedna smo organizirali delavnice.

Iz podjetja Kozmetika Afrodita sta nas obiskali ga. Mojca Hernaus strokovna svetovalka Kozmetike Afrodita za področje profesionalne kozmetične nege in ga. Melita Draksler zastopnica za kozmetične salone. Ga. Mojca je zanimivo in nazorno predstavila kozmetične izdelke iz linije »Pure Skin solution« njihove sestavine in delovanje na kožo. Na modelu je prikazala kozmetično nego obraza.

Ob koncu smo se zahvalili za strokovno izvedeno predstavitev, demonstracijo in nasvete, ki jih bomo uporabili pri praktičnem pouku. Tudi v prihodnje si želimo sodelovanja s kozmetiko Afrodito.

DELAVNICE LIČENJA
Nadaljevali smo z delavnico na temo dnevnega ličenja. Obiskala nas je ga. Katja Čebron; priznana podjetnica, vizažistka in kozmetičarka z dolgoletnimi izkušnjami na področju kozmetike.
Na modelu je prikazala postopke ličenja, pripravo kože na ličenje, nanos podlage, pudra, senčenje oči in še veliko drugega. Predstavila nam je nove trende na tem področju. Dijaki so aktivno sodelovali pri izdelavi make upa.
Polovica jih je bila v vlogi stranke, druga polovica pa v vlogi kozmetičarke. Bili so zelo presenečeni in navdušeni. Pokazali so velik interes za prijetno delavnico. Povsod je bilo čutiti pozitivno energijo in motivacijo za delo.

 

Dostopnost