Srednja gostinska in turistična šola, vpis v šolo gostinstvo, natakar, kuhar, gastronom hotelir, farmacevtski tehnik Šola malo drugače | sgtsr
04 5370-600 info@sgtsr.si

Na šoli želimo ponuditi tudi malce drugačen pouk. Dijaki naj bi pridobivali znanje in izkušnje na projektnih tednih. Tu spoznavajo delo na različnih področjih in se preizkusijo v različnih veščinah, predvsem na gostinskem in turističnem področju.


Dijaki 1. letnika triletnega in štiriletnega programa so obiskali gostinske in turistične objekte na Bledu in v Lescah: hotele Astoria, Krek, Starkl, Vilo Prešeren, McDonalds in Čebelarski center.

Na delavnicah v šoli pa so spoznavali načine priprave kave.

Dijakinje 1.e programa kozmetični tehnik so povabili študentje velnesa iz Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled na praznovanje Svetovnega dneva velnesa. Dogodek je potekal v prostorih šolskega hotela Astoria. Študentje so za njih pripravili različne aktivnosti. Razvajale so se v finski, parni, zeliščni savni ter se ohlajale v bazenu. Pod vodstvom trenerjev so imele možnost skupinske vadbe, kjer so potekale vaje za moč in raztezanje. Za boljše počutje so si lahko še izbrale masažo ali se prepustile zvokom tibetanskih skled. Za naša dekleta je bil obisk velnes centra pravo doživetje

Nekaj razredov je imelo organiziran ogled Ljubljane (Hiša eksperimentov in reaktor Podgorica).

Tretji letniki programa turistični in gostinski tehnik so imeli potopisna predavanja o Indiji in Nepalu. Ogledali so si tudi kratek film o najrevnejših predelih Brazilije.

S plesnimi učitelji šole Studia Ritem dijaki zaplešejo ob latinskoameriških ritmih. S plesom razvijajo svoje gibalne in ritmične sposobnosti.

S potovanji po Sloveniji spoznavajo njene naravne in kulturne znamenitosti. Peljali smo jih v Velenje, Idrijo in na Kras, dijaki 3. letnikov pa so spoznavali turizem v Rovinju.

Uslužbenca finančne uprave iz Kranja sta predstavila osnove davčnega opismenjevanja.

V tem tednu so si dijaki v Linhartovi dvorani ogledali tudi gledališko predstavo Okusi Radolce.

Dostopnost