Srednja gostinska in turistična šola, vpis v šolo gostinstvo, natakar, kuhar, gastronom hotelir, farmacevtski tehnik O šoli | sgtsr
04 5370-600 info@sgtsr.si

O šoli

Dobrodošli na strani

Srednja gostinska in turistična šola v Radovljici je bila uradno odprta 23. oktobra 1997.

Odprli so jo:

  • podpredsednik vlade g. Marjan Podobnik,
  • minister za šolstvo in šport g. dr. Slavko Gaber,
  • župan občine Radovljica g. Vladimir Černe
  • ravnateljica Srednje gostinske in turistične šole ga. Mimica Koman.

Vrednost investicije z opremo je bila 909 milijonov SIT. Večji del sredstev je investiralo Ministrstvo za šolstvo in šport Republike Slovenije, sredstva za komunalno urejeno zemljišče in nadstandard športne dvorane je prispevala občina Radovljica.

Velikost objekta je 7044,81m2, v njem so naslednji prostori:

  • 17 učilnic za splošne predmete
  • računalnica
  • 9 strokovnih učilnic
  • knjižnica z medioteko
  • predavalnica
  • 17 kabinetov
  • športna dvorana
  • trim kabinet
  • šolska kuhinja
  • večnamenski prostor – jedilnica
  • upravni prostori
  • garderobe
  • komunikacijske poti in ostali spremljevalni prostori

Šola je bila zgrajena za 27 oddelkov in že v šolskem letu 1998/99, je bilo v njej 25 oddelkov.

 

VIZIJA SMO ENA BOLJŠIH GOSTINSKO-TURISTIČNIH ŠOL NA PODROČJU IZOBRAŽEVANJA MLADINE IN ODRASLIH. S SKUPNIMI CILJI VSEH ZAPOSLENIH BOMO TO TUDI OSTALI. NA TA IZZIV SMO PRIPRAVLJENI.

Srednja gostinska in turistična šola Radovljica ima že več kot štiridesetletno tradicijo na področju izobraževanja gostinskih in turističnih delavcev.

V šolskem letu 1997/98 pa smo se preselili v nove prostore v Radovljico. Izobražujemo dijake in odrasle za gostinske poklice kuhar, natakar, kuhar-natakar, gostinski tehnik, gostinsko-turistični tehnik in turistične, to je turistični tehnik.

Organiziramo seminarje in tečaje s področja kuharstva in strežbe. Razvili smo se v regijsko šolo, ki izobražuje za potrebe gorenjskega in delno severno-primorskega gostinstva in turizma.

S kadrom, kakršnega imamo in z materialnimi pogoji, smo sposobni zadovoljiti potrebe tega dela Slovenije po kvalitetnih kadrih, ki bodo znali poskrbeti za dvig kakovosti v gostinstvu in turizmu.

Na ta izziv smo tudi pripravljeni. Ostati bomo ena boljših gostinsko-turističnih šol na področju izobraževanja mladine in odraslih. Točno določene poti do uspeha ali neuspeha ni.

Če pa želiš vedeti, zakaj nekateri uspejo ali nekateri propadejo, je edini odgovor:

˝Uspejo potrpežljivi in vztrajni.˝

(LEUNG ČIE LAU)

Dostopnost