Srednja gostinska in turistična šola, vpis v šolo gostinstvo, natakar, kuhar, gastronom hotelir, farmacevtski tehnik Ranya, ministrica za en dan | sgtsr
04 5370-600 info@sgtsr.si

 

Ranya Walled Mugalli Zorman, dijakinja 1.b GT naše šole, je pred kratkim postala UNICEF-ova junior ambasadorka. Prizadevala si bo ozaveščati in spodbujati vrstnike k aktivnemu spreminjanju okolja na bolje in sprotnemu reševanju težav ter pomoči tistim, ki so v stiski. Pred kratkim se je udeležila sestanka na Ministrstvu za okolje in prostor, na  katerem so se pogovarjali o raznih projektih na temo, kako spremeniti svet na bolje.  Sodeluje tudi na delavnicah o  duševnem zdravju in raznih oblikah pomoči otrokom brez spremstva.

»V čistem, varnem in urejenem okolju, ki spodbuja igro in razvoj, se vsak otrok počuti bolje. Kot ministrica za okolje in prostor si želim več ustvarjalnih, dostopnih in pomirjujočih prostorov za druženje, igro in razvoj vseh otrok in mladih,« je povedala Ranya, ki je ob svetovnem dnevu otrok za en dan postala ministrica za okolje in prostor.

Na šoli podpiramo povezovanje  duševnega zdravja, okolja in ekologije. Ranyi želimo uspešno sodelovanje v projektu.

Dostopnost