Srednja gostinska in turistična šola, vpis v šolo gostinstvo, natakar, kuhar, gastronom hotelir, farmacevtski tehnik Gatus Beograd 2018 | sgtsr
04 5370-600 info@sgtsr.si

V Beogradu je potekalo mednarodno tekmovanje srednjih gostinsko turističnih šol. Tekmovalo je dvanajst šol iz Srbije, Črne gore, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije.

Naši dijaki so se odlično odrezali.

Dijaki turizma Tina Bartolac, Nina Dolenšek in Miha Marenk, so pod vodstvom mentorice Marjane Kralj osvojili srebrno priznanje. (Tridnevni izlet po poteh osebnosti našega kraja in tur. spominek)

Dijaki strežbe Tjaša Bergant, Peter Gričar in Samir Fatkić, so pod vodstvom mentorja Simona Malc osvojili srebrno priznanje. (Svečani pogrinjek, flambiranje palačink) 

Dijaki kuharstva Blaž Schönlieb, Nace Filipič in Jani Jelinčič so pod vodstvom mentorja Antona Tušek  osvojili  zlato priznanje. (Priprava glavne jedi – postrv in restavracijske sladice)
Mentorji smo ponosni na naše dijake. Z zavzetostjo, strokovnostjo in dobro energijo so prispevali k lepemu dogodku in dobri predstavitvi šole.
Srednja gostinsko turistična šola iz Beograda je tekmovanje zelo dobro organizirala. Gostoljubje je bilo na visokem nivoju. V vsakem trenutku smo se počutili sprejete in dobro vodene.

Zapisal: Anton Tušek, učitelj kuharstva

Dostopnost