Srednja gostinska in turistična šola, vpis v šolo gostinstvo, natakar, kuhar, gastronom hotelir, farmacevtski tehnik MEDNARODNO SREČANJE GASTRONOMSKO-TURISTIČNIH ŠOL GATUS 2016, BANJA LUKA | sgtsr
04 5370-600 info@sgtsr.si

gatus1111

V Banja Luki je od 22. do 25. 9. 2016 potekalo tekmovanje gastronomsko-turističnih šol. Poleg naše šole se je tekmovanja udeležilo še 11 drugih šol iz republik bivše Jugoslavije. Sodelovale so šole iz: Beograda, Opatije, Vrnjačke Banje, Leskovca, Makedonskega Broda, Herceg Novega, Nikšića, Osijeka, Novega mesta, Maribora in Banja Luke.

Dijaki smo tekmovali v različnih disciplinah, udeležili smo se vseh disciplin in osvojili naslednje rezultate:

  1. Predstavitev 3-dnevnega team building programa v domačem kraju (Lara Kadirič, Maks Pobegajlo in Miha Kveder, mentorica Marjana Kralj, zlato priznanje);
  2. Priprava glavne jedi iz perutnine (Jaka Peklaj, Miha Demšar in Tomo Kalan, mentorica Marija Arh, srebrno priznanje);
  3. priprava restavracijske sladice (Jaka Peklaj, Miha Demšar in Tomo Kalan, mentorica Marija Arh, zlato priznanje);
  4. postavitev slavnostnega pogrinjka za dve osebi (Ana Dvoršak, Sara Štirn, mentor Boris Lindič, zlato priznanje;)
  5. mešanje koktejlov (Gracija Čepič, mentor Boris Lindič, bronasto priznanje).

Naša pot se je pričela 22-ega septembra ob osmi uri. Krenili smo mimo Ljubljane proti Novemu mestu, kjer smo na avtobus sprejeli tudi dijake in profesorje iz Novega mesta. Pot je bila nekoliko dolga, vendar je potekala brez težav. Ko smo prispeli v naš kampus, smo se najprej razpakirali in namestili v sobe, nato pa odšli na spoznavni večer v restavracijo blizu kampusa. Naslednji dan smo se najprej predstavili turisti, nato pa kuharji. Tekmovanja so bila zanimiva, vzdušje sproščeno. Po tekmovanjih smo se odpravili na izlet v Jajce, ko smo se vrnili, smo imeli večerjo. Naslednje jutro so tekmovali še preostali dijaki in sicer v postavitvi pogrinjkov in mešanju koktejlov. Ko je bilo zadnje tekmovanje zaključeno, smo se odpravili v center Banja Luke, kjer smo imeli malo prostega časa za manjše nakupe. Zvečer nas je čakala še slavnostna večerja in podelitev priznanj. Naslednje jutro  smo se poslovili od gostiteljev in prijateljev in se odpravili na pot. Malce utrujeni smo se  vrnili domov.

Ta dogodek je bil nam dijakom všeč, saj smo se imeli zelo lepo, uživali smo in spoznali veliko novih prijateljev, obdržali pa veliko lepih spominov.

Maks Pobegajlo, 3.aGT

Dostopnost