Srednja gostinska in turistična šola, vpis v šolo gostinstvo, natakar, kuhar, gastronom hotelir sgtsr | Srednja gostinska in turistična šola Radovljica
04 5370-600 info@sgtsr.si
Vizitka
SGTŠ Radovljica
Kranjska cesta 24
4240 Radovljica
Tel. 04/5370 600
Fax.: 04/5370 654
email: info@sgtsr.si
id za DDV SI29929610
matična št.: 5921678000
Splošne informacije
Novice

Prvi šolski dan 1. september 2015

Začetek pouka je v torek, 1. septembra.

Dijaki se zberejo po letnikih in sicer:

– prvi letniki ob 8.00 uri pred šolo,
– drugi letniki ob 9.00 uri v športni dvorani,
– tretji letniki ob 10.00 uri v športni dvorani,
– četrti letniki ter 1.GAT in 2.GAT ob 11.00 v športni dvorani.

Po uvodnem delu bodo dijaki odšli z razredniki po učilnicah.

 

S seboj prinesite pisala in beležke.

Rezultati spomladanskega roka poklicne mature

Na spomladanskem izpitnem roku poklicne mature so bili naši dijaki zelo uspešni. K izpitom je pristopilo 62 kandidatov in kar 59 je bilo uspešnih (95,2 %). Pohvalimo se lahko s tremi zlatimi maturantkami. Tadeja Zupanec je dosegla vse možne točke, Marija Dolenc in Iza Kuralt pa sta dosegli 22 od 23 možnih točk.Vsem dijakom iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspehov!

Gastronom hotelir

Poklicno kariero boste lahko gradili glede na to, katere izbirne strokovne module v programu boste izbrali: strokovne module, ki vodijo v poklice za kuharstvo, strežbo ali za gostinsko gospodinjstvo…

Gastronomsko turistični tehnik

Poklicno kariero boste lahko gradili v srednje velikih ali velikih gostinskih in turističnih podjetjih, v hotelih, specializiranih restavracijah, turističnih agencijah, turističnih informativnih centrih, na različnih delovnih mestih…

Kozmetični tehnik

Kozmetični tehniki se zaposlijo v kozmetičnih, lepotilnih salonih in centrih dobrega počutja, pa tudi kot svetovalci v drogerijah in parfumerijah ali kot demonstratorji kozmetičnih izdelkov. Nekateri sodelujejo z zdravniki v dermatoloških ambulantah in ambulantah za plastično kirurgijo.

Gastronomski tehnik

Svojo poklicno kariero boste lahko gradili v manjših ali v srednje velikih gostinskih ali gostinsko-turističnih podjetjih z namestitvenimi kapacitetami ali dodatnimi turističnimi ponudbami, v družinskih hotelih, penzionih in drugje…