Vizitka |
SGTŠ Radovljica Kranjska cesta 24 4240 Radovljica Tel. 04/5370 600 Fax.: 04/5370 654 email: info@sgtsr.si id za DDV SI29929610 matična št.: 5921678000 |
Splošne informacije |
Prijava |
Novice |
Razpored popravnih, predmetnih, diferencialnih izpitov spomladanski rok
Razpored popravnih, predmetnih, diferencialnih izpitov
spomladanski rok.
Razglasitev rezultatov poklicne mature
Razglasitev rezultatov poklicne mature
v priponki klik
Poročilo o projektu rastem s knjigo v šolskem letu 2018/19
Letos smo že devetič sodelovali v nacionalnem projektu Rastem s knjigo, ki spodbuja bralno kulturo med mladimi. Dijake želimo pritegniti predvsem k branju slovenske mladinske literature.
Obiskali smo knjižnico Antona Tomaža Linharta v Radovljici, kjer so nam predstavili novo knjižnico, njene enote, vrste gradiva in možnosti izposoje.
Letos je bila za srednješolce izbrana knjiga Suzane Tratnik Noben glas.
Knjigo smo vključili v domače branje, z dijaki višjih letnikov smo o njej razpravljali v debatnem krožku. Mladostniki so se s tematiko knjige poistovetili, saj se tudi sami pogosto soočajo s problemi, kot so nerazumevanje odraslih, osamljenost, drugačnost, nasilje v družini …
V Lutkovnem gledališču v Ljubljani smo si ogledali predstavo z mladinsko problematiko Vihar v glavi.
Anita Pristov
Skupni pouk na višji šoli HLW HERMAGOR – EUROPATAG
Skupni pouk kuharstva, sodelovanje in prijetno druženje na višji šoli HLW HERMAGOR – Botschafterschule des Europäischen Parlaments ob dogodku EUROPATAG/INTERREG-PROJEKT v Hermagorju/Šmohorju v Avstriji. Iz naše šole smo imeli ta dan večjezični pouk dijaki 2. in 3.b GT razreda: Luka Bahar, Maja Oman, Lan Drinovec, Primož Gnidovec, Gašper Novak, Nina Plevnik in Ana Zevnik
Več o srečanju na povezavi klik
4. Kulinarični festival Kranjska Gora
Čestitke ANI ZEVNIK in GAŠPERJU NOVAKU za osvojeni SREBRNI MEDALJI v kategoriji A1 JUNIOR – Tekmovanje v pripravi nacionalne jedi na moderen način, ki sta ju prejela na 4. Mednarodnem kulinaričnem festivalu v Kranjski Gori. Čas za pripravo in serviranje glavne jedi na dveh krožnikih je bil 40 minut in ocenjevala ju je eminentna mednarodna komisija.
ŠTUDIJ, KAJ JE TO?
Brezplačne delavnice za dijake konec avgusta 2019 v Ljubljani:
KLIK
Dijaška prehrana |
Varovanje osebnih podatkov |
Zaščita prijavljitelja po ZZPRI |
Galerija |
Gastronom hotelir
Poklicno kariero boste lahko gradili glede na to, katere izbirne strokovne module v programu boste izbrali: strokovne module, ki vodijo v poklice za kuharstvo, strežbo ali za gostinsko gospodinjstvo…
Gastronomsko-turistični tehnik
Poklicno kariero boste lahko gradili v srednje velikih ali velikih gostinskih in turističnih podjetjih, v hotelih, specializiranih restavracijah, turističnih agencijah, turističnih informativnih centrih, na različnih delovnih mestih…
Kozmetični tehnik
Kozmetični tehniki se zaposlijo v kozmetičnih, lepotilnih salonih in centrih dobrega počutja, pa tudi kot svetovalci v drogerijah in parfumerijah ali kot demonstratorji kozmetičnih izdelkov. Nekateri sodelujejo z zdravniki v dermatoloških ambulantah in ambulantah za plastično kirurgijo.
Gastronomski tehnik
Svojo poklicno kariero boste lahko gradili v manjših ali v srednje velikih gostinskih ali gostinsko-turističnih podjetjih z namestitvenimi kapacitetami ali dodatnimi turističnimi ponudbami, v družinskih hotelih, penzionih in drugje…